Anita i Italien

ESC programmet
4 måneder
2020

Fire måneder i Italien

“I juli 2020 rejste jeg mod Molfetta, som er en lille havneby i regionen Puglia i Italien.

Jeg var rigtig spændt på at møde alt det, som skulle blive mit liv de næste fire måneder. Jeg har altid været fascineret af Italien, og jeg syntes det var helt vildt, at jeg skulle prøve at bo i dette fremmed land.

I Italien skulle jeg bo sammen med 3 andre volontører i en lejlighed i byen Molfetta, men vi havde alle nogle forskellige projekter i de nærliggende byer. Jeg skulle arbejde i en by, der hedder Bitonto.

Inden, jeg tog afsted, var jeg lidt usikker på, hvad mit projekt egentligt gik ud på, fordi projektet var beskrevet meget overordnet, så derfor var det svært at vide de konkrete opgaver på forhånd.
Jeg arbejdede sammen med en anden pige, som kom fra Ungarn, og det var fedt at have en at dele alle nedturene med fra jobbet.

I forhold til jobbet blev virkeligheden desværre, at der ikke var noget for os at gøre, og jeg tror primært, det var fordi, at corona-pandemien havde fået aflyst de fleste opgaver. Derfor følte jeg mig meget nytteløs, og det var rigtig hårdt at skulle tage afsted til noget, hvor der ikke var noget for os at gøre.
Dette er til gengæld, og heldigvis, også det eneste, der gjorde min ESC oplevelse dårlig. For alt det sociale omkring mig, som jeg havde i Italien, var en kæmpe gave, og det som gjorde, at jeg trods alt fik fire fantastiske måneder i Italien.

Vi var i starten af juli ca. 8 volontører, som kom fra forskellige steder fra Europa, og fra september var vi ca. 20 volontører. Dét, at der var så mange forskellige nationaliteter, gjorde, at jeg ikke kun lærte mange spændende ting om den italienske kultur, men også om spansk, ungarsk, tysk og dansk kultur.
F.eks. havde jeg aldrig overvejet, at det er mærkeligt at have flag i en fødselsdagskage, før jeg kom til Italien.

Udover at lære om forskellige kulturer så fik jeg også en forståelse af, at det netop ikke er kulturen, der er afgørende for, om det hele går op i en højere enhed. Det var den indstilling, vi havde til hinanden.

Mine fire måneder har i hvert fald givet mig et rigtigt spændende perspektiv på livet, som jeg ikke havde før, jeg tog til Italien, og derudover har jeg også fået en masse spændende oplevelser og venskaber med derfra.
Så selvom det har været en udfordring at flytte til et andet land, forstå dens kultur og skulle navigere i et helt nyt miljø, så har det lært mig så meget, som jeg ikke ville have været foruden.”

– Anita

Vil du også opleve verden gennem frivilligt arbejde?

ESC PROGRAMMET
  • 2 TIL 12 MÅNEDER
  • EUROPA
  • GRATIS
Læs mere om ESC
ICYE PROGRAMMET
  • 6 ELLER 12 MÅNEDER

  • GLOBALT
  • FRA 24.000 KR.
Læs mere om ICYE
STEPS PROGRAMMET
  • FRA 4 TIL 16 UGER
  • GLOBALT
  • FRA 6.830 KR.

Læs mere om STePs
Dan dig et overblik over alle programmerne
Læs mere her

Læs flere rejseberetninger