August i Italien

ESC programmet
6 måneder
2020

“Da jeg i slut-august 2020 tog afsted mod Italien, var jeg en anelse nervøs men også spændt på, hvad der mon ville vente mig, når jeg ankom til Senigallia. Heldigvis viste min tid som ESC-volontør sig at være spændende, lærerig og fuld af nye oplevelser.

Jeg arbejdede på et projekt, som har fokus på integration af 6-12-årige børn af immigranter fra især Bangladesh og Pakistan. Min arbejdsplads var en fritidsklub, hvor jeg hjalp børnene med lektier på italiensk, forberedte eftermiddagssnacks, hyggede og spillede spil med dem. Jeg husker især med stor glæde tilbage på sensommeren, hvor vi spillede fodbold på den store plads foran kirken i byen. Der følte jeg mig som en ægte lokal!

I min fritid brugte jeg meget tid sammen med de fem andre frivillige, jeg delte en lejlighed med. Vi fik muligheden for at skabe vores eget hjem, hvor italienske gloser blev brugt på nye måder. “Che wow”, “Mi piace il cane” og “I vicini!” Det var en super lærerig og sjov oplevelse at bo med andre unge, men det kunne selvfølgelig også til tider være hårdt at bo så tæt. Især på grund af de restriktioner, der ramte Italien i forbindelse med COVID-19. Det var dog fantastisk at opleve, hvordan mennesker, der på nogle punkter var forskellige fra en selv, kunne blive ens bedste venner, man kunne dele både op- og nedture med.

Vores weekender blev brugt på ture rundt i landet, hvor vi blandt andet fik set Rom, Perugia og Ravenna. Her var det især sjovt, at jeg kunne bruge det italienske, jeg havde lært til den ugentlige sproglektion i virkeligheden. Jeg ser tilbage på min tid i Italien med stor glæde og glæder mig allerede til at komme tilbage.”

 

Vil du også opleve verden gennem frivilligt arbejde?

ESC PROGRAMMET
  • 2 TIL 12 MÅNEDER
  • EUROPA
  • GRATIS
Læs mere om ESC
ICYE PROGRAMMET
  • 6 ELLER 12 MÅNEDER

  • GLOBALT
  • FRA 24.000 KR.
Læs mere om ICYE
STEPS PROGRAMMET
  • FRA 4 TIL 16 UGER
  • GLOBALT
  • FRA 6.830 KR.

Læs mere om STePs
Dan dig et overblik over alle programmerne
Læs mere her

Læs flere rejseberetninger