Camilla i Sydkorea

ICYE programmet
12 måneder
2016/2017

En introduktion

“Mit navn er Camilla. Jeg kommer fra Århus og skal til at tilbringe et helt år i Sydkorea. Her til sommer blev jeg student, og jeg besluttede mig derfor at tage et år væk fra de trygge rammer. For at være helt ærlig, vidste jeg allerede i starten af 2.g, at jeg ville tage mindst et sabbatår. Jeg vidste bare ikke hvad jeg skulle lave… Jeg ville gerne ud og rejse, men jeg vidste ikke hvordan eller med hvem. En dag gik jeg rundt på skolen og så en plakat fra en organisation ved navn ICYE. Jeg synes det lød spændende og besluttede mig for at se lidt nærmere på det. Det viste sig at være en organisation der sendte unge ud i verdenen for at lave frivilligt arbejde.”

Dag 1

“Så ankom vi til Seoul efter samlet 15 timers flyvetur! Vi har mødtes med de andre voluntører, men vi mangler stadig en som kommer i morgen. Vi er 4 danskere i alt, hvilket er ret mange tager i betragtning af at vi er 9 (måske 10) voluntører i alt. Vi fik spist aftensmad sammen hvor jeg fik donkatsu fyldt med ost. Derudover smagte jeg på kimchi og nogle andre sideretter. Det var ikke så stærkt som jeg havde forventet”

Den første måned

“Nu har jeg officielt været i Sydkorea i en måned!
Jeg føler stadigvæk ikke helt jeg er faldet helt på plads endnu, men nu har jeg også kun boet i lejligheden i en uges tid. Der er ting som jeg skal vænne mig til, så som at lave aftensmad, vaske tøj, tage opvasken efter hvert måltid, stå op kl.6.30, og selvfølgelig ikke at kunne forstå hvad folk siger til mig…
Vores koreansk undervisning begyndte også i denne uge, så nu kan jeg forhåbentlig begynde at forstå lidt af det børnene på min arbejdsplads siger til mig.”

Tillykke med fødselsdagen!

“Her forleden holdte vi fødselsdag for 2 af drengene i klassen. De har ikke fødselsdag på samme dag, men tæt på. Jeg må indrømme at de fejre fødselsdag på en lidt anderledes måde en vi gør i danske børnehaver. De første par timer gik som sædvanligt, men da det blev frokost tid satte læreren et kæmpe banner op og satte et bord op med kage, kylling og en masse snacks. Derefter blev lyset slukket og der blev sunget fødselsdagssang for dem.”

Efteråret i Sydkorea

“Man skulle ikke forvente at efteråret i Seoul skulle være noget specielt når man tænker over det faktum at der er skyskrabere og andre bygninger over alt. Det er dog ikke helt rigtigt. Der er overraskende flot i Seoul på dette tidspunkt af året. På grund af de kolde temperature har jeg dog ikke været ude så ofte som jeg plejede.
Jeg var et smut forbi Ttukseom Resort forleden dag efter arbejde. Solen er som sagt ved at gå tidligere ned, så da jeg ankom var der en smuk solnedgang igang.”

Winter Camp 2017

“Her i weekenden mødtes alle voluntørerne til en midtvejscamp for dem som bliver her i et helt år, og en afsluttende camp for dem som bliver et halvt år. Vi tog hen til det samme sted hvor vi havde vores velkomst camp. Stedet hed 서울 YMCA 다락원 캠프장 og ligger lige nord for Seoul. Vi blev der i 2 dage og en nat. Vi fik gennemgået vores oplevelser og snakkede om op og nedture også fik vi også lige taget en tur i biografen for at se La La Land ^_^”

Cherry blossom i Jinhae

“Hvis du vil se cherry blossoms i Sydkorea, så vil jeg foreslå, at du tager til Jinhae i begyndelsen af April måned. Wow det var smukt!!! Jeg havde forventet, at der kun ville være træer langs en å, som jeg havde set så mange billeder af, men nej, hele byen var dækket med cherry blossoms!”

De sidste dage i Seoul

Hah… Ja så blev det på tide at sige farvel til alle i Sydkorea og tage hjem til Danmark. Det var ikke let, og jeg kommer til at savne alle utroligt meget! Især børnene som jeg nu har tilbragt godt et år sammen med!

“Jeg kommer til at savne, alle de underlige helt tilfældige ting børnene ville gøre, så som at gå hen til mig, kramme mig og 2 sekunder efter gå væk igen, eller hvordan Siwon fik ris i håret efter hvert måltid, fatter jeg stadigvæk ikke xD”

“En anden ting jeg kommer til at savne, er deres café cultur. Seoul har så mange unikke caféer, hvor man bare kan sætte sig i flere timer helt alene og læse eller skrive. De har gode billige drikkevarer, gratis wifi og et hyggeligt rum, hvor man kan sidde. Mit sidste café besøg blev til et sted i Hongdae ved navn green cloud.”

“Det var det! Mit sabatår i Sydkorea er officielt overstået. Det er helt utroligt, hvor hurtigt tiden er gået. Ikke alt har været sjov og leg som vist i min blog, men der har udentvivl været ufatteligt mange gode stunder. Jeg føler mig heldig at have mødt de personer jeg har mødt, og oplevet de ting jeg har oplevet. Jeg føler selv, jeg er vokset som person, og kan helt klart kun anbefale at tage ud prøve det selv.”

Dette var kun et lille udpluk fra Camillas oplevelser i Sydkorea. På hendes blog kan du læse alle hendes opslag og se alle hendes billeder.

Læs Camillas blog

Vil du også opleve verden gennem frivilligt arbejde?

ESC PROGRAMMET
  • 2 TIL 12 MÅNEDER
  • EUROPA
  • GRATIS
Læs mere om ESC
ICYE PROGRAMMET
  • 6 ELLER 12 MÅNEDER

  • GLOBALT
  • FRA 24.000 KR.
Læs mere om ICYE
STEPS PROGRAMMET
  • FRA 4 TIL 16 UGER
  • GLOBALT
  • FRA 6.830 KR.

Læs mere om STePs
Dan dig et overblik over alle programmerne
Læs mere her

Læs flere rejseberetninger