Christian i Kenya

STePs programmet
6 uger
2021

Jeg har i de forgangne 6 uger, slut maj til start juli, 2021, arbejdet på en skole for tidligere gadebørn i Nairobi, Kenya.

Jeg valgte selv hvilke fag samt årgange, jeg ønskede at undervise, hvorfor jeg endte med at undervise det svarende til udskolingen i matematik, engelsk og samfundsfag. Eleverne på denne skole er børn, der har mere med i baggagen end man overhovedet kan forestille sig, såsom en af mine elever, der har boet alene på gaden i Nairobi i 5 år, hvor hans eneste ønske var at få en uddannelse. Om end han havde kæmpet for blot at få mad på bordet i 5 år, og han ikke kunne stave til sit navn før han var 11 år, så var han til dags dato en yderst dygtig og kompetent elev.

Desværre er denne dreng ikke et enkelstående tilfælde, og hver af mine elever har sin egen forfærdelige og hjerteskærende historie med i bagagen. Dog har de det tilfælles, at de er – uden sammenligning – de mest ydmyge, taknemmelige samt disciplineret børn, der blot ønsker at få en uddannelse, hvilket virkelig har gjort et stort indtryk på mig og sat ting i et større perspektiv.

Eftersom en del af børnene boede på skolen – til forveksling med en efterskole – så blev jeg ofte og spillede fodbold, høvdingebold eller gemmeleg med børnene, da jeg på kort tid fik stiftet en virkelig tæt relation til både lærerne samt eleverne.

Muligheden for at hjælpe disse børn på vej i den rigtige retning samtidig med jeg selv har fået en unik og enestående oplevelse, har overgået alle forventinger.

Derudover har jeg ligeledes haft rig mulighed for at opleve Kenya, da jeg arbejde mandag til fredag fra kl. 09 til 15.30. Jeg boede blot 20 min. fra Nairobi i offentlig transport, hvorfor jeg sommetider tog ind til denne millionby og udforskede byen efter fyraften. Ydermere havde jeg naturligvis fri i weekenden, hvor jeg både nåede at tage på safari, gå på markedet og se de rigtige landsbyer m.m., hvorfor jeg ligeledes har den følelse, at jeg har set alt hvad der er værd at se og opleve i Kenya – et vidunderligt land.

Jeg boede ved en lokal værstfamilie, som virkelig tog godt i mod mig og hjalp mig med at blive vant til alt det anderledes. Man skal naturligvis ikke glemme hvor anderledes den kenyanske kultur er – på godt og ondt – men det har været spændende, lærerigt og en stor oplevelse at komme under huden på lokalbefolkningen. Dette er ligeledes fordelen ved at tage ud som frivillig, da man får en helt anden forståelse for lokalbefolkningen og deres værdier, end hvis man blot var turist i landet.

Oplevelsen af at bo, leve og arbejde har først og fremmest ført til en række nye bekendtskaber samt store indtryk, men ligeledes uforglemmelige oplevelser, som jeg ikke ville have været foruden.

Vil du også opleve verden gennem frivilligt arbejde?

ESC PROGRAMMET
  • 2 TIL 12 MÅNEDER
  • EUROPA
  • GRATIS
Læs mere om ESC
ICYE PROGRAMMET
  • 6 ELLER 12 MÅNEDER

  • GLOBALT
  • FRA 24.000 KR.
Læs mere om ICYE
STEPS PROGRAMMET
  • FRA 4 TIL 16 UGER
  • GLOBALT
  • FRA 6.830 KR.

Læs mere om STePs
Dan dig et overblik over alle programmerne
Læs mere her

Læs flere rejseberetninger