Vivi i Sydkorea

ICYE programmet
6 måneder
2014

“Så er jeg landet i Seoul. Jeg har ikke sovet i 40 timer og mit hoved svømmer lidt. Men blev taget ud for at spise sammen med nogle af de andre nyankommende volontør. Vi bestilte Tteokkboki som vidst skulle være en form for riskage (???), fik ikke helt fat i hvad de sagde, men det var helt utroligt lækkert!

Det er sent, og jeg nyder at ligge på en tynd madras på gulvet, hvor der desude også er gulvvarme! Det er meget mere behageligt end hvad det lyder som!”

“I morgen starter en uge med aktiviteter. Jeg har koreansk timer om morgenen fra 9.30 til 13.00, og derefter skal vi rundt og lave forskellige ting. Vi bliver bl.a. taget rundt for at få mobiltelefoner og simkort ordnet, og (sandsynligvis) også rundt og se nogle seværdigheder.

Lige nu bor jeg på et lille hotelværelse i Jongno med 6 andre piger fra Frankrig, UK og USA. Det er en lille smule trængt, men på fredag flytter vi til Hongjae som skulle lige lidt mere uden for det centrale Seoul.

Jeg har fået et projekt i Songpa, som er et YMCA projekt hvor jeg kommer til at arbejde med børn. Det ligger en time med metro fra lejligheden, så det er ikke helt så slemt.

Der går også rygter om at der er fundet værtsfamilier til 4 af volontørerne, men har hurtigt lært at hvad end Mr. Kim siger, skal man kun tage med at gran salt, så det kan godt være at jeg slet ikke får en værtsfamilie. Lige meget hvad jeg ender med, så er det fint med mig.”

“안녕하세요. 저는 비비입니다. 제 생일이 5월 1일이에요. 덴마크 사람이에요. 집이 종노에 있어요.

Hej, mit mit navn er vivi. Min fødselsdag er d. 1. Maj. Jeg er fra danmark. Jeg bor i jogno.

I løbet af 4 dage har jeg lært at lave en kort præsentation af mig selv. Det er ikke noget indviklet men er stadigvæk ret stolt.”

펜더반

Jeg startede mit skema i Onsdags, og jeg har 펜더반 (Panda klassen) som består af 20 børn i en alder på 6 år, koreansk alder. Det svarer til omtrent 4 eller 5 år internationale alder.

Børnene er simpelthen så søde, og de kalder mig alle sammen for 비비 선생님 (Bibi lære). Jeg har kun været med dem i to dage, men har allerede fundet en favorit (på trods af at de alle sammen er så søde!) og skal nok prøve at få et billede af ham.

Imorgen består mit skema af børnepasning, frokost, svømning og skating! Det er et groft udkast af hvordan mit ugentligt skema ser ud.

Derudover vil min kontaktperson gerne have at Claire og jeg skriver logbog for hver dag på koreansk, så føler virkelig at det bliver bedre og bedre, hvilket er rart når det kommer til sprogbarrieren.

Familie 302

“302 er nummeret der står udenfor vores dør til vores hjem. Det er ofte rigtig svært at være langt væk fra familie og venner, men jeg har virkelig følt mig heldig med de piger jeg bor med. Selvom jeg ikke har en værtsfamilie til at tage sig af mig når jeg er syg, eller til at guide mig rundt i den Koreanske kultur, så har jeg stadigvæk mine rumboer som jeg sætter rigtig stor pris på.

I går følte jeg mig skidt tilpas, men mine rumboer (og to venner som er i værtsfamilie) var helt fantastiske og tog sig så godt af mig. Vi passer rigtig godt på hinanden, ikke kun når en af os er syg, men også når det kommer til aftensmad, rengøring og tøjvask eller når vi er i et dårligt humør, når vi har haft en lang dag på arbejdet. Vi lever ligesom en familie, og det har klart gjort min oplevelse her meget nemmere.

Er så glad for min familie 302, og mine venner som befinder sig i værtsfamilier. Det er en fantastisk ting at have internationale venner, men det er utrolig trist at tænke på, at om 2.5 måned, hvor jeg befinder mig tilbage i Danmark, så befinder de sig på den anden side af kloden.”

비비 선생님 애기 있어요?

“Samtaler med mine elever, som selvfølgelig er fuldstændig på koreansk. Jeg er stolt over at jeg indimellem kan have ligegyldige samtaler med mine elever, og at jeg kan forstå dem! Her er bare et lille uddrag.

Hyunho: Vivi teacher, har du en baby?

Vivi: Nej…

Hyunho: Er du gift?

Vivi: Nej…

Hyunho: Hvorfor ikke?

Vivi: Hyunho, jeg er kun 21 år (koreansk alder)

Hyunho: Min mor er gift med min far. Jeg har en storebror.

Vivi: aha

Hyunho: Kender du hans navn?

Vivi: Ja, han hedder Choi Jiho

Hyunho: Hvordan kender du ham? (Fuldstændig overrasket)

Vivi: Han går i løveklassen!

Hyunho: aaahhhh.

På Vivis blog finder du alle hendes indlæg og alle hendes billeder.

Læs Vivs blog

Vil du også opleve verden gennem frivilligt arbejde?

ESC PROGRAMMET
  • 2 TIL 12 MÅNEDER
  • EUROPA
  • GRATIS
Læs mere om ESC
ICYE PROGRAMMET
  • 6 ELLER 12 MÅNEDER

  • GLOBALT
  • FRA 24.000 KR.
Læs mere om ICYE
STEPS PROGRAMMET
  • FRA 4 TIL 16 UGER
  • GLOBALT
  • FRA 6.830 KR.

Læs mere om STePs
Dan dig et overblik over alle programmerne
Læs mere her

Læs flere rejseberetninger